Om Hå Kylling

Hvitt kjøtt er viktig for oss

Hå Kylling AS er et driftsselskap deleid av Nortura SA og Jæder Ådne Espeland AS. Formålet er å stykke opp, foredle og ekspedere kyllingprodukter for eierne våre, der råvarene kommer fra Nortura sine produsenter i nærområdene på Jæren. Vi holder til i Kviamarka i Hå kommune, og produktene våre er å finne i proff og industrimarkeder over hele Norge. 

Effektiv og bærekraftig produksjon av kvalitetskylling

Det er våre to eiere som setter de ulike kyllingproduktene i bestilling. Vi produserer og pakker kyllingbryst, lårfileter og indrefileter. Noe marineres, noe fryses og noe pakkes ferskt.  

Slakteriet, Nærbø Kyllingslakt, ligger vegg i vegg med produksjonslokalene våre, noe som betyr at vi får ferdig nedkjølte kyllinger «online» bare få timer etter slakt. Dette styrker ikke bare produktkvaliteten, men bidrar også til å gi en mer bærekraftig produksjon. 

JGS 3472 - Hå Kylling
JGS 3332 - Hå Kylling

«Hvitt kjøtt er viktig for oss. Vi har en strategi om å vokse på dette området», sa daværende daglig leder av Jæder Ådne Espeland, Noralf Espeland, i forbindelse med etableringen av Hå Kylling AS i 2017, og fortsatte:  

«Hå Kylling AS vil ikke bare sikre råvaretilgang og -avsetting, men også redusere produksjonskostnadene og øke produktbredden».  

Et viktig mål for oss er å være en pådriver innen produkt- og teknologiutvikling, noe som betyr at vi er tett på markedet. Det betyr også at vi har behov for faglig kompetanse. Vi legger derfor til rette for utdanning og/eller kursing, samtidig som vi jobber for å knytte til oss lærlinger. Kompetanse og ledelse innen tekniske fag er helt avgjørende for å sikre en trygg og god drift 

Vår produksjon av kyllingprodukter til norske restauranter, kantiner, storkjøkken og hoteller har økt hvert år siden oppstarten i 2017. Vi produserer årlig rundt 5,5 millioner kyllinger for Jæder og Nortura og omsetter for nær 400 millioner kroner i året (2024).